Hattula-Seura

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 10.54 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Hattula-Seuran voi sanoa syntyneen kaikista kansan kerroksista. Kun Hattula-Seuran perustava kokous pidettiin kesäkuussa 1954, oli paikalla 16 henkilöä kirvesmiehestä opettajaan ja pappiin. Kaikilla oli sama päämäärä, seura on perustettava. Seuran ensimmäinen koitos oli saada oma tila. Lauri Peltotalo Hyrvälän kylästä lahjoitti vanhan Sauhupirtin, joka uudelleen koottiin Pyhän Ristin kirkon viereen. Valitettavasti se sai palvella museokahvilana vain vuoden 1987 syksyyn, kun muuan käsi päätti tuhota sen polttamalla.

Osin talkootyönä seura rakensi uuden pirtin Sauhupirtin läheisyyteen 1998, mikä kantaa nyt nimeä Hattula-pirtti.

Hattula-pirtti palvelee yhteisöjä ja yksityisiä vuokrattavana juhla- ja kokouspaikkana, jossa tilaa löytyy noin sadalle hengelle.

Hattula-Seuran perimmäinen tehtävä on vaalia paikallista kulttuuriperintöä. Paikallista historiantietoa on levitettykin eri tavoin niin hattulalaisten, kuin ulkopuolistenkin tietoon. Hattula-Seura osallistuu vuosittain myös Hämeenlinnan keskiaikatapahtumaan. Yhteistyö on varsin kiinteätä niin seurakunnan kuin Hattulan vapaa-aikatoimenkin kanssa. Hattula-Seurassa on noin 150 jäsentä, joista osa ainaisjäseniä.