Hämeenlinnan Mieskuoro

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 11.04 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Hämeenlinnan Mieskuoro (HMK) on perustettu 1922 nimellä Kerhon kvartetti, ja kasvaessaan se liittyi 1923 Suomen Mieskuoroliittoon nimellä Kerho-kuoro. Kerho-kuoron laulajat jatkoivat harrastusta 1928 - 1944 Hämeenlinnan Suojeluskunnan Mieskuorona. Välirauhan ehtojen mukaisesti suojeluskuntien toiminta lakkautettiin 7.11.1944. Samana päivänä kuorolaiset kokoontuivat ja perustivat Hämeenlinnan Mieskuoron.  Yhdistykseen perustettiin toinenkin kuoro, Hämeenlinnan Mieskuoron Seniorit, vuonna 1979. HMK:n tukiyhdistyksenä toimii Hämeenlinnan Mieskuoron Mimmit.

HMK esittää maallista taidemusiikkia, ja Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta on säännöllisesti yhteistyökumppanina sakraalimusiikin parissa. Viihde- ja perinteiseen mieskuoromusiikkiin siirrytään etenkin vappuesiintymisissä ja kevätkonsertissa. Kuoro on osallistunut lähes vuosittain kansainvälisiin kilpailuihin. Kuoronjohtajana toimii Anneli Julén. Verkatehtaan salissa pidettiin juhlakonsertti marraskuussa 2012, kun 90 vuotta mieskuorotoimintaa Hämeenlinnassa täyttyi.

Mieskuoron viimeksi julkaisemat levyt ovat "Kyrie Eleison" vuodelta 2006 ja "Ah, iloitkaatte ystävät" vuodelta 2011.

Kuoron tai pienemmän kokoonpanon voi tilata esiintymään. Harjoitukset ovat maanantaisin klo 18 Hämeen Suojassa, Palokunnankatu 12. Laulamista harrastavat miehet ovat tervetulleita. Lisätietoja http://www.hameenlinnanmieskuoro.fi.