Hyppää sisältöön

Hämeen Taideartteli

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 19. maaliskuuta 2020 kello 14.58 – tehnyt Hmlkirjasto (keskustelu | muokkaukset) (Taidearttelin viikko-ohjelma kevät 2020)

Loikkaa:valikkoon, hakuunAjankohtaista:

KORONA-VIRUS EPIDEMIA HILJENTÄÄ HÄMEEN TAIDEARTTELIN TOIMINNAN POIKKEUSTILAN AJAKSI

Hämeen Taidearttelin hallitus on pitänyt sähköpostikokouksen (18.3.2020), jossa keskusteltiin mm. korona-virus epidemian aiheuttamista seurauksista Arttelin toimintaan.
Suomen hallituksen ja presidentin päätöksellä otettiin valmiuslaki käyttöön 18.3.2020.
Laissa suositellaan, että yhdistykset sulkevat harrastustilansa ja lopettavat fyysiset kokoontumiset poikkeustilan ajaksi, joka on tällä hetkellä määritelty 18.3.-13.4.2020. Todennäköisesti se jatkuu tämän hetken tietojen valossa.
”Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.” https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Peruutukset ja poikkeukset

  • Kuvansiirtokurssi on peruttu keväältä.
  • Vuosikokous siirretään, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
  • Freskoryhmä on perunut kevään kokoontumiset.
  • Grafiikkaryhmän työskentely on peruttu kolmelta seuraavalta tiistailta mukaan lukien 17.3 Asiasta tiedotetaan viikolla 15 tilanteen mukaan

Muiden ryhmien osalta on sovittu, että jokainen riskiryhmään kuuluva osaa itse päätellä kannattaako lähteä maalaamaan. Ulkopuolisia tiloihin ei tule. Asiasta on keskusteltu ryhmien kesken. Jos tilanne muuttuu, niin vastuuhenkilöt tiedottavat siitä.
Hämeen Taideartteli suosittelee harkitsemaan tarkkaan Arttelin tilojen käyttöä ja kokoontumista poikkeustilan aikana. Riskiryhmien suojaksi annettuihin rajoituksiin on syytä suhtautua vakavasti. Pidetään huolta toisistamme.

HÄMEEN TAIDEARTTELI RY:n JÄSENMAKSU 2020

Vuoden 2020 jäsenmaksu on 30 €, yhdistyksiltä 40 €. Maksa toukokuun loppuun mennessä tilille FI53 5680 0050 4245 77, kiitos! Kaikille yhteinen jäsenmaksun viitenumero on 2202 . Jätä pankin viestikenttä tyhjäksi, ettei se aiheuta yhdistykselle pankkimaksua.

Taidearttelin viikko-ohjelma kevät 2020

Korona-virus epidemia vaikuttaa kevään 2020 ryhmien toimintaan 18.3.2020 alkaen. Tarkista tilanne. Ryhmissä voit käydä oman aikataulusi mukaisesti, ei sitoutumispakkoa. Osallistuminen edellyttää kuitenkin Arttelin jäsenyyttä. Jos et halua sitoutua Arttelin jäseneksi mutta osallistuisit mielelläsi ryhmiin silloin tällöin tai kokeilumielessä, voit maksaa 5 euron kertamaksun. Tervetuloa mukaan!

Viikonpäivä tekniikka / ohjaaja / yhteyshenkilö Kauden pituus aika
Tiistai grafiikka, Tuulikki Määttänen 14.1.-12.5. 13.00- PERUTTU 17.3. saakka
Keskiviikko frescoryhmä, Elina Vänttinen 8.1.-13.5. 10.30- PERUTTU KEVÄTKAUDEN AJAN
Keskiviikko öljy/akryyli/akvarelli, ohjaaja Mihail Tolmatsov 8.1.-13.5. 18.00-20.30 Ohjaus joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.
Torstai päiväryhmä: kaikki tekniikat, omatoimiryhmä 9.1.-14.5. 13.00-15.00

10.7.19 Suuri maalaustapahtuma 10.7.2019 klo 10-16 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa - kuvia ja tunnelmia

Hämeen Taideartteli ry osallistui Suureen Maalaustapahtumaan järjestämällä 10.7. Maalauspäivän Hämeenlinnan kaupunginpuistossa. Päivä oli upea, aurinko paistoi ja luonto oli parhaimmillaan. Hieno fiilis! Suurkiitos kaikille!


Mervi Turtiaisen akvarellejaedit2.jpg

Mervi Turtiaisen akvarelleja Hätilän hammashoitolassa 2.5.-20.6.2019 - nyt virtuaalisesti

Mervi Turtiaisen värikylläisiä ja luontoaiheisia akvarelleja oli esillä Hätilän hammashoitolassa (Viipurintie 32, Hämeenlinna) touko-kesäkuussa 2019. Nyt voit tutustua näyttelyyn virtuaalisesti.


KIlikkaa tästä Mervi Turtiaisen akvarellinäyttelyyn, ole hyvä!
PopArt ja Let's Go

PopArt-kahvilat ja ex temporena toteutetut Let's Go-retket tuovat oman, inspiroivan ja ajan hengen mukaisen lisänsä Arttelin toimintaan perinteisten maalausiltojen ja kurssien lisänä.


TAIDEARTTELIN KEVÄT 2020

GRAFIIKAN VIIKONLOPPUKURSSI MAALISKUUSSA
Aika: la – su 7.-8.3. 2020 päivittäin klo 10.00 – 16.00 >br> Paikka: Arttelin työtilat Parolantie 17 Hämeenlinna. Käynti takakautta.
Ohjaaja: Taidegraafikko Anniina Vainionpää
Kurssimaksu: 50,00 € jäseniltä/ 55,00 € ei jäseniltä
Mukaan mahtuu enintään 10 henk.
Ilmoittautua voit heti mutta viimeistään 29.2.2020 s-posti; tuulikki.maattanen@saunalahti.fi Kurssimaksu viimeistään 29.2. 2020 Arttelin tilille, FI53 5680 0050 4245 77 viitenumerolla 3010.

Kurssi toteutetaan monotypiana käyttäen metallia (offsetlevyä) ja lakattua kartonkia.
Kurssimaksuun sisältyy edellisen lisäksi vesiliukoiset värit, pala metallihiontavillaa ja puoli arkkia grafiikan paperia (300g).
Itsellä tulee olla mm. tela, (Arttelissa on jokunen tela) ja lisäksi erikokoisia siveltimiä (parhaita tähän on keinokuituiset siveltimet) palettiveitsi, piirtimiä, teräväpiirrin millä tehdään kuivaneulatyötä. Piirtimiksi sopivat esim. parsinneula ja myös pyöreämpi teräinen piikki esim. sukkapuikko.
Sähköpostilla voit kysyä Tuulikilta lisätietoa, jos joku asia askarruttaa.

Lisätietoja Anniinasta ja hänen hienoja töitään löydät hänen kotisivuiltaan osoitteesta: http://www.anniinavainionpaa.fi/

KUVANSIIRRON VIIKONLOPPUKURSSI HUHTIKUUSSA
Akryylimaalaukseen liittyvä kuvansiirtokurssi pidetään huhtikuussa la- su 18.-19.4.2020. Kuvansiirtokurssin vetäjinä toimivat Malla Nuutinen ja Kati Kemppainen. Kurssi pidetään Arttelin toimitilassa ja kurssimaksu tulee olemaan 25 euroa. Ilmoittautuminen Malla Nuutiselle. Voit jo nyt ilmoittautua tai kysyä häneltä lisää nuutinen.malla@gmail.com . Tästä tulee postia vielä lähempänä ajankohtaa.

ARTTELIN VUOSIKOKOUS maanataina 24.4.2020 klo 18.00 Arttelin toimitilassa, Parolan tie 17, Hämeenlinna


Taidearttelin vuoden taiteilija 2018

Ari-Juhani Keppo

Annikki Syyrilä-Sarrala, Taidearttelin vuoden 2017 taiteilija Maailmojen rajalla. öljy

Ari-Juhani Keppo ja hänen teoksensa "Hattulan Pyhän Ristin Kirkko".


Hämeen Taidearttelin "Vuoden 2018 arttelilaiseksi taiteilijaksi" on valittu pitkän linjan taiteentekijä ja aktiivinen taideharrastuksen edistäjä Ari-Juhani Keppo. Valinta julkistettiin Hämeen Taidearttelin vuosinäyttelyn avajaispäivänä 1.11.2018 Riihimäen kirjastossa.

Ari-Juhani Keppo liittyi yhdistykseen vuonna 2011 ja toimi hallituksen varapuheenjohtajana kuusi vuotta. Hallituksessa hän on edelleen aktiivisesti mukana. Ari-Juhani on alunperin kotoisin Riihimäeltä ja jo lapsena piirtäminen ja maalaaminen oli hänelle mieluinen harrastus. Merkonomitutkinnon jälkeen Ari-Juhani toimi liike-elämän palveluksessa erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Lukuunottamatta yhdeksän vuoden ajanjaksoa, jonka hän vietti Kotkassa suolaisia merituulia haistellen, on Ari-Juhani asunut Kanta-Hämeessä: Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Öljyvärimaalauksesta hän kiinnostui vasta kun sai oppimestarikseen tunnetun Hämeenlinnalaisen taiteilijan Erkki Mikkolan jonka opissa Ari-Juhani maalasi v. 1975-85 Hattulan kansalaisopiston taidepiirissä Parolassa.

Hämeen Taideartteli ry

Hämeen Taideartteli ry on perustettu 6.1.1980. Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen Hämeenlinnan ja lähikuntien kuvataiteista kiinnostuneet henkilöt ja luoda mahdollisuus kehittyä työn tai harrastuksen parissa. 

Hämeen Taidearttelin toiminta on merkittävä lisä kaupungin kulttuuripalveluihin, ja sen toiminnan jatkuvuus on jäsenilleen kehittävää ja mielihyvää tuottavaa, yhteisöllisyyttä lisäävää sekä yksilöä kasvattavaa. Yhdistys on avoin ja helposti saavutettavissa kaikille taiteesta kiinnostuneille ikään ja taitoihin katsomatta. Täten Hämeen Taidearttelin toiminta on hyödyllistä varsin monille erilaisille ihmisille.

Toiminnan tukemiseksi yhdistys on saanut Hämeenlinnan kaupungilta tukea vuokran maksuun. Jäsenmaksuilla kustannetaan yhdistyksen varsinainen toiminta.

Taidearttelin toimitilassa, Parolantie 17, pidetään tekniikaltaan erilaisia taidepiirejä useana iltana viikossa.

Jäseniä Taidearttelissa on kaikkiaan noin sata. Uusiakin harrastajia mahtuu mukaan.

Yhdistys järjestää vuosittain ainakin yhden näyttelyn. Syksyn 2018 näyttely pidetään poikkeuksellisesti Riihimäen kirjastossa Hämeenlinnan pääkirjaston remontin vuoksi. Kaikki Taidearttelin jäsenet saavat näyttelyyn esille vähintään yhden työn. Näyttelyn yhteydessä valitaan Hämeen Taidearttelin vuoden taiteilija.

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kuusi varsinaista ja kuusi varajäsentä. Hallitus kokoontuu kevätkaudella Arttelin toimitilassa säännöllisin väliajoin. Vuosikokous pidetään maaliskuussa Arttelin tiloissa Parolantie 17:ssä.

Kritiikki-ilta.jpg
Kritiikki-illassa kuunnellaan huolella Josef Tommisen ohjeita ja vinkkejä jatkotyöskentelyyn.

Yhteystiedot

Osoite: Parolantie 17, 13130 HÄMEENLINNA

Puheenjohtaja: Anne Ahonen, e-mail: anneahonen02@gmail.com  

Jäseneksi liittyminen

Hämeen taidearttelin jäsenenä pääset osallistumaan viikottaisten ryhmien toimintaan sekä edullisille taidekursseille ja -matkoille. Jäsenmaksu on 30 euroa/vuosi ja lomakkeita saa toimitiloistamme, Parolantie 17 kellarikerros. Voit myös tulostaa lomakkeen nettisivuiltamme kohdasta "Lomakkeet".

Taidearttelin viikko-ohjelma syksy 2019


Arttelin viikottaiset taideryhmäta aloittavat toimintansa viikolla 36 paitsi grafiikkaryhmä viikolla 38. Ryhmissä voit käydä oman aikataulusi mukaisesti, ei sitoutumispakkoa. Osallistuminen edellyttää kuitenkin Arttelin jäsenyyttä. Jos et halua sitoutua Arttelin jäseneksi mutta osallistuisit mielelläsi ryhmiin silloin tällöin tai kokeilumielessä, voit maksaa 5 euron kertamaksun. Tervetuloa mukaan!

Viikonpäivä tekniikka / ohjaaja / yhteyshenkilö Kauden pituus aika
Tiistai grafiikka, Tuulikki Määttänen 17.9.-26.11. 13.00-
Keskiviikko frescoryhmä, Elina Vänttinen 4.9.-27.11. 10.30-
Keskiviikko öljy/akryyli/akvarelli, ohjaaja Mihail Tolmatsov 4.9.-27.11. 18.00-20.30 Ohjaus joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.
Torstai päiväryhmä: kaikki tekniikat, omatoimiryhmä 5.9.-28.11. 13.00-15.00

|} Freskojen valmistus vaatii useita työvaiheita
Freskojen valmistus vaatii useita työvaiheita

Taidenäyttelyt netissä

Vuosinäyttelyt

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2018 Riihimäen kirjastossa 1.-30.11.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2017 Hämeenlinnan pääkirjastossa 2.-15.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2016. Hämeenlinnan pääkirjastossa 3.-16.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2015. Hämeenlinnan pääkirjastossa 12.-25.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2014. Hämeenlinnan pääkirjastossa 6.-19.10.
Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2013. Hämeenlinnan pääkirjastossa 4.-17.11.

Juhlavuoden 2015 näyttelyt

Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely 2015. Hämeenlinnan pääkirjastossa 12.-25.10.
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 3. lähikirjastonäyttely Jukolan kirjastossa 15.10.-11.11.2015
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 2. lähikirjastonäyttely Rengon kirjastossa 1.-30.4.2015
Hämeen Taidearttelin 35-vuotisjuhlavuoden 1. lähikirjasto näyttely Lammin kirjastossa 2.-28.2.2015
Kohtaamisia ajassa - Hämeen Taideartteli 35-vuotta. Retrospektiivinen näyttely Hämeenlinnan historiallisella museoviikolla 18-23.5.2015.

Kesänäyttelyt

Taideartteli, Kesäisiä hetkiä Tammelan Portaan kylässä. Kesänäyttely Tammelan kunnantalolla 23.6.-11.7.2014
Taideartteli, Kesänäkymiä Hämeestä. Kesänäyttely 2013.

Ryhmien ja yksityiset näyttelyt

Mervi Turtiaisen akvarelleja Hätilän hammashoitolassa 2.5.-20.6.2019
Meon jäljillä -affresco a strappo -näyttely. Riihimäen kirjasto. Parosen sali. 1.-28.2.2019
Sävyjen vuodenajat: Maalauksia - Päivi Kurrosen ja Mervi Turtiaisen yhteisnäyttely 14.-27.5.2018
"Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely Hyvinkäällä 2.1.-28.2.2018
Affreschi con Amore - Fresco strappoja 10 vuotta -näyttely 2.5.-14.5.2016 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2
Uusia tuulia. Kartonkigrafiikkaa viideltä Hämeen Taidearttelin taiteilijalta Hämeenlinnan pääterveysaseman 2. krs. 1.-30.4.2015
Päivi Kurrosen ja Mervi Turtiaisen yhteisnäyttely Värien Duetto Hämeenlinnan pääkirjastossa 8-21.12.2014
Hämeen Taidearttelin päiväryhmän näyttely pääterveysasemalla 1.9.-31.10.2014.
Taideartteli, öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellivärityöryhmän taidenäyttely 4.3.-30.5.2014.
Taideartteli, Freskonäyttely 3.2.-29.3.2014.


Lomakkeet

Hämeen Taidearttelin hallitus 2019

Puheenjohtaja
Anne Ahonen
anneahonen02@gmail.com

Varapuheenjohtaja
Kati Kemppainen
katikkemppainen@gmail.com

Sihteeri
Marja-Leena Nuutinen
nuutinen.malla@gmail.com

Taloudenhoitaja/jäsenrekisteri
Mervi Turtiainen
mervi.turtiainen@elisanet.fi

Tiedotussihteeri
Inkeri Jurvanen
inkeri.jurvanen@hameenlinna.fi

Isäntä/avaimet
Kari Rannisto
koti.rannisto@gmail.com

Emäntä
Elina Vänttinen
pe.vanttinen@gmail.com

Näyttelyisäntä
Ari-Juhani Keppo
arijuhanikeppo@gmail.com

Varajäsenet

Kurssisihteeri
Aira Välimaa
aira.valimaa@hotmail.com

Varakurssisihteeri/leikekirja
Tuulikki Määtttänen
tuulikki.maattanen@saunalahti.fi

Varaemäntä
Anne Ihamäki
ihamaki.a@gmail.com

Muistamiset
Merja-Tuulia Kanerva
metukanerva@gmail.com

Tiina Mattila
tiinamattila@hotmail.com

Marja-Leena Viitasalo
marjaleenaviitasalo34@gmail.com