Häme-Wiki:Tietoja

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 24. huhtikuuta 2023 kello 13.06 – tehnyt Ylläpito (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Häme-Wiki on yhteisöllinen ja kaikille avoin paikallistiedon tuottamisesta kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen yhdessä tuottama maakunnallisten aiheiden tietopankki. Rekisteröitynyt käyttäjä voi kirjoittaa wikiin uusia artikkeleita, muokata jo olemassa olevia tekstejä sekä lisätä wikiin kuvia. Häme-Wiki on paitsi paikallistiedon tietopankki, myös kertomus- ja muisteluaineiston lähde. Huomioithan, että Häme-Wiki on kotiseutuwiki, ja myös linkityksen tulee liittyä Kanta-Hämeen tai Päijät-Hämeen maakuntaan, jotta sisältö liittyy aihepiiriin. Älä luo linkkejä yleisiin asiasanoihin tai muihin paikkakuntiin. Paikkakunnista käytetään luokituksessa muotoa Hämeenlinna, Sysmä (ei Hämeenlinnan kaupunki, Sysmän kunta). Ennen kirjottamisen aloittamista, ole hyvä, ja tutustu Häme-Wikin sisältöä koskeviin ohjeisiin Ohjeet-sivulla sekä tietosuojakäytäntöön ja rekisteriselosteeseen

Käyttäjä sitoutuu siihen, että kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata hänen kirjoittamaansa artikkelia. Häme-Wikin sivut ovat pääosin kaikkien vapaasti muokattavissa. Kaikki wikiin tuotettu materiaali on toisten käyttäjien muokattavissa. Poikkeustapauksissa yllläpito voi estää muiden tekemät muutokset (esim. muistelmat ja henkilökohtaiset tarinat, henkilökohtainen kertomusaineisto, tekijän nimellä varustetut tutkimusartikkelit). Suojattavat artikkelit allekirjoitetaan tekijän nimellä.

Maakunnassa toimivat yhdistykset ja yritykset voivat esitellä toimintaansa wikissä. Wiki-sivustoa ei saa käyttää mainontaan. Yritykset voivat esitellä toimialaansa, yrityksen sijaintia ja yrityksen historiaa Elinkeinot -aihealueen alla. Mainosmateriaali poistetaan sivuilta. Halutessasi voit tehdä ulkoisen linkin yrityksen kotisivuille.

Wikin tarjoavat käyttöön ja ylläpidosta vastaavat Hämeenlinnan ja Lahden kaupunginkirjastot. Ylläpito seuraa luokitusta, korjaa pyynnöstä virheellisiä tietoja ja poistaa tarvittaessa artikkeleita, jos sisältö on asiatonta tai artikkeli ei aiheen puolesta kuulu Häme-Wikiin. Ylläpito ei vastaa artikkeleiden sisällöstä, virheellisistä tiedoista tai niiden käytöstä. Ylläpito ei oikolue tekstejä tai korjaa kieliasua.

Lisätietoja: Vastuuvapaus

Kirjoittaja sitoutuu noudattamaan tekijänoikeuslakia.

Ethän kopioi tekstiä suoran Wikipediasta tai muilta verkkosivuilta mainitsematta lähdettä! Tarkoitus ei ole tehdä kopiota eikä kilpailijaa Wikipedialle, joten kannattaa harkita, miten paljon Wikipediasta on järkevää siirtää Häme-Wikiin. Tarvittaessahan voit tehdä linkin Wikipedian sivulle, ja mainita sen lähteenä.

Häme-wikin teknisestä toteutuksesta vastaa hämeenlinnalainen Opiferum.

Ylläpidon yhteystiedot

Lahden kaupunginkirjasto: informaatikko Merja Taavila, merja.taavila[at]lahti.fi, p. 044 416 3233.

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto: johtava informaatikko Jaana Käki, jaana.kaki[at]hameenlinna.fi, p. 040 869 6303.