Häme-Wiki:Ajankohtaista

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 24. huhtikuuta 2023 kello 17.27 – tehnyt Ylläpito (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

13.4.2023

Häme-Wiki ja Päijät-Häme-wiki on yhdistetty yhteiseksi Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnat kattavaksi palveluksi. Sisällöllisesti hyvin samankaltaiset palvelut löytyvät nyt samasta käyttöliittymästä. Yhteisen wikin nimenä säilyy Häme-Wiki ja verkko-osoitteena hamewiki.fi.

Vanhat käyttäjätunnukset ja salasanat toimivat myös tässä uudessa yhdistetyssä sivustossa. Muutamilla Päijät-Häme-wikin ja Häme-Wikin käyttäjillä oli käytössä sama käyttäjätunnus. Yhdistämisen yhteydessä päällekkäiset käyttäjätunnukset on otettu pois käytöstä. Nämä käyttäjät joutuvat nyt luomaan Häme-Wikiin uuden käyttäjätunnuksen.

Häme-Wiki on maakunnallisten aiheiden tietopankki. Wikipediasta se eroaa siten, että se ei sisällä yleisartikkeleita vaan kaikissa artikkeleissa on paikallinen näkökulma. Alueen asioita, tapahtumia, historiaa, henkilöitä ja kulttuuria käsittelevien tietoartikkelien lisäksi Häme-wiki sisältää myös muisteluaineistoa. Sisältöä tuotetaan yhteisöllisesti, kaikki palveluun kirjautuneet käyttäjät voivat kirjoittaa ja muokata artikkeleita sekä liittää palveluun kuvia ja muita mediatiedostoja.

Lahden ja Hämeenlinnan kirjastot vastaavat yhdessä palvelun ylläpidosta. Ylläpito seuraa sisällöntuotantoa, korjaa pyynnöstä virheellisiä tietoja ja poistaa tarvittaessa artikkeleita, jos sisältö on asiatonta tai artikkeli ei aiheen puolesta kuulu alueelliseen wikiin.

Häme-Wikin teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa hämeenlinnalainen Opiferum Oy.

Ylläpito