Etelä-Hämeen Cockerit

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 10.57 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Alajaoston logo 2008.jpg

Valtakunnallinen Cockerspanielit ry järjestää jäsenilleen ohjelmaa, jakaa tietoa rodusta sekä harrastusmahdollisuuksista koiran kanssa. Etelä-Hämeen Cockerit on sen alajaosto, jonka perustava kokous pidettiin joulukuun alussa vuonna 2006.


Toiminta-alue

Alajaosto toimii paikallisesti Etelä-Hämeen Kennelpiirin alueella.

Karttapohja alajaoston kunnista.jpg


Toiminta

Alajaosto harjoittaa monipuolista toimintaa eri osa-alueilla. Sen ohjelmaan kuuluvat mm. eri teemojen ja toimintojen ympärille keskittyvät koiratreffit, koulutus ja kokeet.

Niin kesällä kuin talvellakin järjestetään maastossa yhteisiä ulkoilulenkkejä. Toisinaan koirakot käyvät city-kävelyllä. Kesäkautena jaosto järjestää spanielien taipumuskokeen sekä mejäkokeen eli metsästyskoirien jäljestämiskokeen. Treffeillä harjoitellaan kokeiden eri osa-alueita ja valmistetaan esimerkiksi riistapukit. Vuoden varrella on erilaisia cockeritapaamisia, joissa tutustutaan eri harrastuslajeihin. Talvikaudella on kokoonnuttu säännöllisesti Hattulassa monipuolisen toiminnan merkeissä. Siellä on harjoiteltu näyttelykäyttäytymistä, tutustuttu aqilityyn ja pidetty pentutapaamisia.

Alajaostossa on saatu harjoitusta trimmaukseen, koirahierontaan ja kaikinpuoliseen koiranhoitoon. Ohjelmassa on ollut niin arkitottelevaisuutta kuin naksutuskoulutustakin.
Koiran kanssa hauskanpitoa ja rentoutusta ei ole unohdettu. Tapahtumiin ovat kuuluneet leikkimielisiä temppuratoja ja möllikisoja. Yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kanssa on järjestetty kirjastokävely, jossa ohjelmanumerona oli mm. epävirallinen Match Show eli leikkimielinen koiranäyttely. Myös koiratanssin salaisuuksiin on tutustuttu. Ohjelmalliset pikkujoulut on perinteisesti vietetty metsästysmajalla.

Jaoston junnu-toiminta pyörähti käyntiin kesällä 2009. Toiminta on ollut vilkasta. Treffeillä tehdään ensin kävelylenkki ja sitten ryhdytään tositoimiin. Tokoharjoituksissa on kerrattu kontaktia, istumista, maahanmenoa, luokse tuloa jne. Näyttelyharjoituksissa on  koiria valmennettu mm. kulkemalla hihnassa, kävelytetty kehässä, juoksutettu ja seisotettu näyttelyasennossa.

Junnuporukka kuva: Henna Raukola


Yhteystiedot

Tietoa toiminnasta saa seuraamalla tapahtumakalenteria: http://www.saunalahti.fi/cockerit/alajaostoetelahame.htm,

Cockerit koolla

seuraamalla cockereiden keskustelupalstaa,
liittymällä jäseneksi tai ottamalla yhteyttä alajaoston sähköpostiin: etela-hame@cockerspanielit

Alajaostolaiseksi liittyminen edellyttää Cockerspanielit ry:n jäsenyyttä

Toimihenkilöt vuonna 2010:
puheenjohtaja Antti Koski (050-3653301)
taloudenhoitaja Kirsi Raukola.
sihteeri Mari Rantanen
tiedotustiimi: Ulla Ketola ( 03-6823032 /040-5335339), Suvi Jokinen, Katriina Koski sekä Marja Vaittinen.
toimintakoordinaattori Marja Vaittinen

Lähteet

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.