Hyppää sisältöön

Ero sivun ”Ensio Kurki-Suonio” versioiden välillä

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: Ensio Voldemar Kurki-Suonio (1896- 1993) oli suomalainen lääkäri ja runoilija, joka perusti Hämeenlinnan synnytyssairaalan Höyhensaaren ja työskenteli vuosikymmenet sen lä...)
 
Rivi 1: Rivi 1:
Ensio Voldemar Kurki-Suonio (1896- 1993)  oli suomalainen lääkäri ja runoilija, joka  perusti Hämeenlinnan synnytyssairaalan Höyhensaaren ja työskenteli vuosikymmenet sen lääkärinä. Hänen perheensä asui myös samassa Paavolankulman talossa Rauhankadulla Hämeenlinnan keskustassa. Talo oli aikoinaan kaupungin korkein ja ensimmäinen hissitalo ja siten suorastaan matkailunähtävyys.
+
Ensio Voldemar Kurki-Suonio (1896- 1993)  oli suomalainen lääkäri ja runoilija, joka  perusti Hämeenlinnan synnytyssairaalan Höyhensaaren ja työskenteli vuosikymmenet sen lääkärinä. Hänen perheensä asui myös samassa Paavonkulman talossa Rauhankadulla Hämeenlinnan keskustassa. Talo oli aikoinaan kaupungin korkein ja ensimmäinen hissitalo ja siten suorastaan matkailunähtävyys.
  
 
==Teokset==
 
==Teokset==

Versio 14. lokakuuta 2020 kello 09.40

Ensio Voldemar Kurki-Suonio (1896- 1993) oli suomalainen lääkäri ja runoilija, joka perusti Hämeenlinnan synnytyssairaalan Höyhensaaren ja työskenteli vuosikymmenet sen lääkärinä. Hänen perheensä asui myös samassa Paavonkulman talossa Rauhankadulla Hämeenlinnan keskustassa. Talo oli aikoinaan kaupungin korkein ja ensimmäinen hissitalo ja siten suorastaan matkailunähtävyys.

Teokset

Nuori seppele. Otava. 1919

Yksi tie. WSOY. 1943

Ystävän lauluja. Kuva ja sana. 1945

Über die Bedeutung der Presbytokie in Finnland in quantitativer und qualitativer Hinsicht, väitöskirja. Suomalainen lääkäriseura Duodecim, Helsinki 1956

Lähteitä

Ensio Kurki-Suonio. Kirjasampo ([1])

Ensio Kurki-Suonio. Wikipedia ([2])

Kodin kynttilät. 5 / Toim. Hilja Haahti. Otava. 1932

Karpiola, Saila. Paavonkulma tunnetaan yhä Höyhensaarena. Hämeen Sanomat 18.10.2005 ([3])