Hyppää sisältöön

Ero sivun ”Carl Otto Saxelin” versioiden välillä

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
 
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 15: Rivi 15:
 
http://www.beerfinland.com/suomen_panimot/helsinki.htm  
 
http://www.beerfinland.com/suomen_panimot/helsinki.htm  
  
[[Category:Hämeenlinna]] [[Category:Hämeenlinnalaisia|Saxelin, Carl Otto]]
+
[[Category:Hämeenlinnalaisia|Saxelin, Carl Otto]]

Nykyinen versio 6. huhtikuuta 2020 kello 07.41

Carl Otto Saxelin syntyi Hämeenlinnassa 22.1.1848 ja kuoli Helsingissä vuonna 1938. Saxelin asui Hämeenlinnassa vuosina 1848-1884 ja 1886-1917 ja Helsingissä vuosina 1884-1886 ja 1917-1938. Hänen isästään ei ole tietoa, äiti oli pyykkäri Anna-Liisa Andersintytär Saxelin. Puolisot: 1. puoliso Saida Maria Blåfield, 2. puoliso Anna Matilda von Gerdten. Carl Saxelinilla oli seitsemän lasta, joista Jalmari Sauli ja Into Saxelin olivat tunnettuja hämeenlinnalaisia. 

Panimomestari

Carl Otto Saxelin oli monipuolinen liikemies, joka harjoitti muun muassa kiinteistökauppaa ja kiinteistöjen omistusta. Hän oli myös panimomestari, hänellä oli oma olutpanimo Hämeenlinnassa, Hämeensaaressa, vuoden 1917 kieltolakiin asti. Hän oli myös helsinkiläisen vuonna 1905 perustetun ja vuonna 1924 lopetetun Oy Fortuna Ab nimisen olutpanimon yksi perustajajäsenistä. Muut olivat Johan Bruno Martin ja Anders Gustaf Adlercreutz. Saxelin oli Hämeenlinnan Puhelinyhdistyksen ensimmäinen johtaja. Hänen ammatikseen on mainittu myös kirjanpitäjä.

Valokuvaaja

Carl Otto Saxelin toimi myös harrastajavalokuvaajana. Hän oli mm. AFK:n jäsen. Vuonna 1892 Saxelin osallistui K. E. Ståhlbergin järjestämään valokuvauskilpailuun ja voitti kolmannen palkinnon, Zeus-merkkisen käsikameran. Saxelin kuvasi mielellään henkilöitä, erityisesti kauppiasperheitä, maisemia ja tapahtumia. Hän osallistui menestyksellisesti myös AFK:n kilpailuihin 1890-luvulla. Saxelin voitti Hugo af Schultenin palkinnon vuonna 1902.

Lähteet

http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tietopalvelut/valokuvaajat/9398-saxelin-carl-otto

http://www.beerfinland.com/suomen_panimot/helsinki.htm