Cantitores

Häme-Wikistä
Versio hetkellä 12. maaliskuuta 2023 kello 09.53 – tehnyt Samuhuovinen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Cantitores on Hämeenlinnassa toimiva sekakuoro, joka laulaa monipuolista, pääosin viihteellistä musiikkia. Kuoro perustettiin aprillipäivänä 1.4.1998, ja rekisteröitiin yhdistykseksi 6.10.1998 nimellä Cantitores ry.

Sysäyksen kuoron perustamiselle antoi Hämeenlinnaan heinäkuuksi 1998 suunniteltu viihdekuorotapahtuma, johon vasta perustettu ryhmä osallistui vain 13 harjoituskerran jälkeen. Palkintosijoille se ei vielä tuolloin päässyt. Vuotta myöhemmin Cantitores-kuoro sai samassa kilpailussa toisen sijan ja "Aurinkoisimman kuoron" pokaalin, joka vuoden 2002 kilpailussa vaihtui "Kultaisimman kuoron" kiertopalkinnoksi. Vuoden 2004 kilpailussa heltisi voitto ja parhaan kuoron Tinalinna-kiertopalkinto. Vuoden 2007 Meripäivillä Kotkassa kuoro sai parhaana kuorona kuoro- ja yhtyelaulusarjan toisen palkinnon.

Cantitores -kuoron ohjelmisto sisältää pääasiassa viihteellistä musiikkia. Viime vuosina ohjelmisto on laajentunut joululauluilla ja niin häihin kuin hautajaisiinkin sopivalla hengellisellä musiikilla, mm. negrospirituaaleilla.


Aiheesta muualla

Tämä artikkeli kaipaa lisää tekstiä ja tarkentamista. Auta laajentamaan artikkelia.