Ero sivun ”"Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely Hyvinkäällä 2.1.-28.2.2018” versioiden välillä

Kohteesta Häme-Wiki
Share/Save/Bookmark
Loikkaa:valikkoon, hakuun
("Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely)
("Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely)
 
Rivi 71: Rivi 71:
 
Tiedosto:005., Tuovi Hakala, Anemonet.jpg| Tuovi Hakala, Anemonet.
 
Tiedosto:005., Tuovi Hakala, Anemonet.jpg| Tuovi Hakala, Anemonet.
 
</gallery>
 
</gallery>
 +
[[Luokka:Taidenäyttelyt]]

Nykyinen versio 12. heinäkuuta 2019 kello 10.22

HÄMEEN TAIDEARTTELIN ETUSIVULLE

"Seinästä reväistyt" - Affresco a strappo -maalausten näyttely

Hämeen Taidearttelin freskoryhmän maalauksia oli esillä Kahvila-Ravintola Hyyppärän kartanossa Hyvinkäällä 2.1. – 28.2. 2018. Nyt voit tutustua näyttelyyn virtuaalisesti.

Bartolomeo Prencipe freskoryhmän innoittajana
Taidemaalari Bartolomeo Prencipe (1947-2015) piti taidearttelilaisille vuonna 2006 kaksi viikonloppukurssia affresco a strappo -tekniikasta. Innostavan ja kannustavan ohjauksen seurauksena perustettiin fresko-ryhmä, joka kokoontuu työskentelemään 1-2- kertaa viikossa Hämeen Taidearttelin tilassa Parolantie 17. Ryhmä vieraili usein Bartolomeo Prencipen työhuoneella Riihimäellä, ja Prencipe kävi puolestaan kommentoimassa työskentelyämme ja antamassa lisäoppia. Luultavasti Suomessa ei ole toista tällaista säännöllisesti kokoontuvaa ryhmää. Affresco a strappo -tekniikka on herättänyt kiinnostusta myös Hämeenlinnan ulkopuolella. Ryhmässä on jäseniä Hyvinkäältä, Pälkäneeltä ja Valkeakoskelta. Teksti: Maija Koivula-Kaarina Raeste.
KLIKKAA KUVAA, NIIN SE AVAUTUU SUUREMPANA VERSIONA.